×

Túl az Óperencián Szeredy Krisztinával és Egyházi Gézával - 33. hét

Az augusztus 12-18. közötti adások tartalmából.
 

SZEREDY KRISZTINA:

Az operettek és operák kedvelt előadója, aki a felvidéki Érsekújváron tanult , majd felsőbb tanulmányait már Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énekművész szakán végezte, itt diplomázott 2005-ben.

1998-tól 2000-ig a Budapesti Operettszínház tagja volt, 2001 és 2003 között a debreceni Csokonai Nemzeti Színház foglalkoztatta.

Két egymást követő évben vendégszerepelt a londoni Covent Garden iskolájában. Ezek után két éven keresztül az USA-ban és Kanadában koncertezett.

Jelenleg Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Kanadában és Amerikában lép fel, de emellett tagja volt a debreceni Csokonai Nemzeti Színháznak, a budapesti Turay Ida Színháznak és a kassai Thália Színháznak is.

Fontosabb szerepei: Puccini: Bohémélet – Musette, Weber: Bűvös vadász – Annuska, Humperdinck: Jancsi és Juliska – Jancsi, Juliska, Dvořák: Rusalka – Rusalka, Mozart: Figaro házassága – Susanna,Mozart: Don Giovanni – Donna Anna, Zerlina, nifj. Johann Strauss: Egy éj Velencében – Annina, Kálmán Imre: Marica grófnő (címszerep), Lehár Ferenc: A víg öszvegy ( Hanna )
Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett művész.

EGYHÁZI GÉZA:
A musicalek egyik koronázatlan királya, akinek pályája igazán nem mondható hagyományosnak: – a magyar gasztronómiában eltöltött tizenhat év után – álomszerűen csöppent bele a színház és a zene világába.

A munka mellett énekelni tanult, majd különböző utazó társulatokkal fellépett német nyelvterületen operett előadások bonviván szerepeivel. ( a műsorvezetővel is több ízben.  )

2006-ban új fordulatot vett az élete. A Budapesti Operettszínház Rómeó és Júlia című musicaljében “Paris hercege” szerepét alakította, mellyel azonos időben nyerte el – az eddigi pályám legmeghatározóbb szerepét – a PS Produkció által színpadra állított Vámpírok bálja musical “Krolock gróf főszerepével.
Ezzel a szereppel nagyot változott az élete, már nem lehetett a színháztól eltérő tevékenységet is vállalni és csak a színház érdekelt.

Felkérések követték a Vámpírok báljában történt bemutatkozását, megkapta a Madách Színház Macskák című musicaljében Old Csendbelenn szerepét.

2010 augusztusában szintén a PS Produkció bemutatásában, a SAKK (Chess) musicalben az orosz sakkozót, “Anatoly”-t játszhatta el.

2010-ben Gundel Művészeti díjat kapott musical-operett kategóriában.

További felkérései érkeztek: Győri Nemzeti Színházban (Egri Csillagok) a Kecskeméti Katona József Színházban A nyomorultak című musical (Les Misérables) főszerepe “Jean Valjean”, operettek, Lili bárónő, Marica grófnő, majd a koncertezett 1Házi címmel.

2016 nyarán a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Szegedi Nemzeti Színház Juronics Tamás rendezésében bemutatott Evita c. musicalban játszhatta Peron ezredes szerepét, amelyet kőszínházi előadások követtek. A Madách Színházban pedig megkapta Javert felügyelő szerepét A nyomorultak (Les Misérables) musicalban.

Kecskeméten felkérést megkapta a Csárdáskirálynő c. operettben, ezúttal Kerekes Ferkó szerepére. Szolnokon pedig a Denevér c. operettben mutatkozhatott be a Szigligeti Színház közönségének.

Legutóbb, a PS Produkció Queen musicalében a We Will Rock You-ban kapta meg Kashoggi rendőrfőnök szerepét.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább