×

Túl az Óperencián Barlay Zsuzsával - 32. hét

Az augusztus 5-11. közötti adások tartalmából.
 

Barlay Zsuzsa: Liszt díjas, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja.

Már nagyon korán, mindössze háromévesen kapcsolatba került a színpaddal. Lakner bácsi gyermekszínházában játszott (ahol balettozni is tanult) egészen tizenöt éves koráig. Itt először prózai szerepekben lépett fel, de hamar felfedezték szép énekhangját és ettől kezdve a zenés darabok állandó szereplője lett.

1949 és 1957 között a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke lett, ahol Molnár Bélánénál tanult énekelni. Közben 1952-1959-ig a Magyar Rádió Énekkarának tagja, majd ezután 1959-1961-ig az Országos Filharmónia szólistája. Az Operaház 1961-ben szerződtette, ahol Antónia anyja (Hoffmann meséi) szerepében debütált. Hamarosan itt aratta pályája legnagyobb sikerét (1965) Rossini Hamupipőkéjének címszerepében. A darabot kifejezetten az ő hangi, alkati, zenei és színészi adottságaira alapozva tűzték műsorra. A Magyar Televízióban számos nagysikerű produkció készült a közreműködésével. A szerepléstől 1992-ben vonult vissza.

Szeretettel és örömmel emlékezik a sok-sok rádió operettre, aminek részese volt, és arra is , hogy szülei mennyire szerették ezt a műfajt. A mai napig hála járja át, ha a rádióra és egyáltalán a pályára gondol, és a jókedve, optimizmusa talán innen is eredeztethető.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább