×

Túl az Óperencián Lux Ádámmal és Fésüs Nellyvel - 26. hét

A június 24.és 30. közötti adások tartalmából.
 

Nemrég volt vendégünk Pozsgai Zsolt, azóta már Balázs Béla-díjas drámaíró, színházi és filmrendező , akinek a Megszállottak című alkotása sorra nyeri és nyerte a fődíjakat, a legkülönbözőbb Nemzetközi Filmfesztiválokon.
Nos, ezúttal a darab főszereplői közül Lux Ádámot és Fésüs Nellyt hívtam a stúdiónkba.
Fésüs Nelly: Tanulmányait egy ének-zene tagozatos általános iskolában kezdte, majd a dráma tagozatos Ady Endre Gimnáziumban járta középiskolai éveit. Érettségi után a debreceni Csokonai Színházhoz került, ahol 3 évet töltött. Gór Nagy Mária Színi tanodájának elvégzése után, 1996-ban a Budapesti Operettszínházhoz szerződött, ahol 2002-ig szerepelt. Mindemellett játszott többek között a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Fiatalok Színházában és a Békéscsabai Jókai Színházban is. Több televíziós sorozatban és szórakoztató műsorban szerepelt. 3 évig a budapesti Moulin Rouge dívája volt. Jelenleg is szabadúszó.
Lux Ádám , az idén Jászai Mari-díjjal kitüntetett színész, 1987-ben végezte el a főiskolát Horvai István és Kapás Dezső osztályában. További tanárai voltak Szabó István (filmrendező), Montágh Imre, Iglódi István. 1987–1989 között a debreceni Csokonai Színház,1989-től 1993-ig a budapesti József Attila Színház, 1993-tól 1995-ig a Szolnoki Szigligeti Színház tagja volt.
1995 óta szabadúszó művészként számtalan budapesti, és vidéki színházban játszott drámai és zenés színházi főszerepeket. Számtalan szinkronszerepe tette a hangját közismertté. Próza mellett énekelt operettet és musical főszerepeket is. Minden igényes, jó munkára, és feladatra nyitott a mai napig.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább