Dankó Rádió

Túl az Óperencián Teremi Trixel és Harsányi Frigyessel - 24. hét

A június 10-16. közötti adások tartalmából.
 

Teremi Trix, aki Harsányi Frigyes szerint „a szubrett” , a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése alatt már az Budapesti Operettszínházban is játszott. 19 évesen debütált Lehár Ferenc A mosoly országa című operettjének – „Mi” szerepében.
Többször fellépett Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben és Európa országaiban. Vendégszerepelt még Kínában is. Több mint 100 külföldi turnén vett részt. 9 éven át volt a Belgiumi Vlaams Musik Theater tagja.
Azóta is folyamatosan képviseli hazánkat külföldi rendezvényeken, fesztiválokon. A Napokban Kálmán Imre díjjal tüntették ki.
2001. augusztus óta „szabadúszó”, 2 éve pedig már saját produkciós irodát is működtet.
Talán nem is véletlen, mert ezt is megtanulhatta kollégájától, a Jászai Mari díjas színész –énekes színházmenedzser Harsányi Frigyestől, aki 1963-ban diplomázott a Színházművészeti Egyetem prózai szakán, majd a debreceni Csokonai Színházhoz, ezt követően pedig a szolnoki Szigligeti Színházhoz került. 1967-ben szerződött a Fővárosi Operettszínházhoz, ahol eleinte prózai szerepekben tűnt fel, azonban muzikalitása és mozgáskészsége révén hamar főszerepeket kapott musicalekben és operettekben. 1977-től alkalmanként, majd 1988-tól rendszeresen játszott német nyelvterületen. Szerep álmát, a Fantomot, sajnos nem játszhatta el, de cserébe a sors megadta Neki, hogy Danilót, a Víg özvegyben, viszont sokszor és sok helyen játszhatta, óriási sikerrel. Sok-sok előadás fűződik a nevéhez, mint színházmenedzser is.
Nagy és sikeres pályát, élményeket idézünk fel, megannyi zenével fűszerezve. Továbbra is ezt kínáljuk annak, aki minket választ, az Óperencián innen és túl egyaránt.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább