×

Túl az Óperencián Kovács Gézával - 23. hét

A június 3-9. közötti adások tartalmából.
 

Kovács Géza, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója, művészeti managgere. 

Kovács Géza négy évtizede a magyar zenei élet aktív szereplője és alakítója, 22 évig volt a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója, 1994 óta a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének elnöke, az Európai Előadó-művészeti Szövetség (PEARLE) alelnöke, a Nemzetközi Előadó-művészeti Társaság (ISPA) igazgatótanácsának többszörösen megválasztott tagja. A kultúra és a közművelődés érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végző minisztériumi és intézményi dolgozóknak adományozható állami kitüntetés, a Bánffy Miklós-díj birtokosa, valamint 2014 januárjában, New Yorkban – az első közép-európaiként – megkapta a művészeti-menedzser szakma egyik legrangosabb nemzetközi elismerését, a Patrick Hayes-díjat.

A 2019/2020-as évadtól José Cura argentin operaénekes, zeneszerző, karmester a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek (MRME) első állandó vendégművésze lesz, az együttműködés részeként november 13-án Verdi Requiemjét vezényli a Müpában.Az argentin operaénekes, zeneszerző, karmester, színész, José Cura lesz a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek (MRME) első állandó vendégművésze a 2019/2020-as évadtól. A megállapodás szerint José Cura három évig az MRMEelső állandó vendégművésze lesz mint énekes, karmester és zeneszerző.

Kovács Géza szenvedélyes szőlész-borász, aki évek óta szervez nagy sikerű klasszikus zenei koncerteket a Káli-medencében található Szentbékkálla barokk templomában.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább