×

Túl az Óperencián Gulyás Dénessel és Tatai Nórával - 21. hét

A május 20-26. közötti adások tartalmából.

Gulyás Dénes, a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes- és kiváló művész 1978-ban szerzett a Zeneakadémián, operaénekesi és művésztanári diplomát.

1979-ben 2. díjat nyert a pármai Giovani Cantanti Lirici versenyen, valamint 1982-ben az első nemzetközi Luciano Pavarotti énekversenyen I. helyen végzett. Magánénekese volt a budapesti Operaháznak és a Szegedi
Nemzeti Színháznak, vezette a győri Kisfaludy Színház operatársulatát és a budapesti Nemzeti Színházzenei tanácsadójaként életre hívta a refektóriumban a kamarakoncertek sorozatát. 1995 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszékén tanít, valamint a Pécsi Nemzeti Színház operaigazgatója. Nős, három gyereke van.

Tanítványa Tatai Nóra a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetemen szerzett MA diplomát Halmai Katalin és Pogány Imola növendékeként. Jelenleg ugyanitt a doktori iskola hallgatója, kutatási témája Rahmanyinov románcai. A 2018/19-es évadban mutatkozott be a Pécsi Nemzeti Színházban, ahol Massenet Manonjának címszerepét énekelte Gulyás Dénes rendezésében.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább