×

Túl az Óperencián Kokas Lászlóval és Kokas Piroskával - 20. hét

A május 13-19. közötti adások tartalmából.
 

Kokas László:. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett történelem–orosz szakos tanári diplomát 1967-ben, mellette megszerezte színészi diplomáját is. 1974-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical osztályában, Vámos László tanítványaként. Abban az évben a Fővárosi Operettszínházhoz szerződött, és 1992-ig a tagja volt. Operettek és musicalek tenorszerepeit alakította. A társulat külföldi turnéin rendszeresen részt vett 1986-tól. Német és magyar nyelvű előadásaikkal bejárták szinte az egész világot. (USA, Kanada, Svájc, Japán, Németország stb). 1993-tól a Művészház Kft. Magánszínházi Társulás tagja, illetve szabadfoglalkozású színművész. Játszott illetve játszik többek között a Békéscsabai Jókai Színházban, a Gyulai Várszínházban, a Soproni Petőfi Színházban, a Váci Dunakanyar Színházban, a Kőszegi Várszínházban, a Budaörsi Latinovits Színházban, Karinthy Színházban, a Turay Ida Színházban és a Veres 1 Színházban is. Jelenleg a Magyar Zenés Színházzal, azaz Bozsó József társulatával lép fel a legtöbbet, valamint Király Valériával, akivel operetteket, nótákat és sanzonokat énekelnek.

Lánya Kokas Piroska szintén a színház, az előadó művészet világát választotta.
Piroska 1994–1998 között a Földessy Margit Drámastúdió növendéke volt. 1998–2001 között a Gór Nagy Mária színi tanodában tanult. 2001–2003 között a Fiatalok Színházában játszott. 2003-ban Színész I. minősítést kapott a MASZK-tól. 2002–2004 között fellépett a Budapesti Operettszínházban és a Vidám Színpadon. 2004–2012 között a Mikroszkóp Színpad tagja volt. Jelenleg szabadúszó. Szerepel a PS produkció által létrehozott nagysikerű Vámpírok bálja című előadásában a Pesti Magyar Színházban, de vendégként játszott a Győri Nemzeti Színházban is. 2016-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor – színjátékos szakán. 2017-től a Vidám Színpadon is fellép. Nemrég egy új helyen, új produkcióban is debütált, a Concert Europe Művészeti ügynökség előadásában, a Mézga Családban. Fergeteges sikerrel alakítja Paula szerepét.
Mint szinkron színésznő pedig egyre több sztár hangját varázsolja elénk, de a Disney is szívesen oszt rá karakter szerepet.
Szülei Halász Aranka színművésznő és Kokas László történelem–orosz szakos tanár, színész.

Mint szinkron színésznő pedig egyre több sztár hangját varázsolja elénk, de a Disney is szívesen oszt rá karakter szerepet.

Szülei Halász Aranka színművésznő és Kokas László történelem–orosz szakos tanár, színész.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább