Pataky Attila fél évszázada áll színpadon, de nem fog rajta az idő

Öt évtizede áll a közönség szolgálatában Pataky Attila. Az EDDA Művek frontembere a Duna Ridikül című műsorában első gitárjáról és a rockzene fiatalító erejéről is beszélt.
 

Egy felhangolhatatlan, orosz dobozgitárral indult Pataky Attila zenei karrierje 50 évvel ezelőtt. Olthatatlan vonzódása a rockzene iránt az idő múlásával folyamatosan nőtt, ezért minden zsebpénzét hobbijára költötte. A Ridikül vendégeként élete legjobban jövedelmező befektetésének nevezte mindezt, hiszen fél évszázados sikeres pályafutása igazolja döntését.

„Diákkoromban egy teljes nyarat kőkeményen végigdolgoztam egy méhtelepen. A fizetésemből meg tudtam venni életem első komolyabb hangszerét, egy 12 húros gitárt. Egyetemistaként pedig végleg eldőlt a sorsom: az EDDA énekesi posztja megüresedett, mert a fiút elvitték katonának, így kerültem a képbe én” – emlékezett vissza a kezdetekre Pataky Attila. Az EDDA Művek frontembere szerint nincs különösebb titka annak, hogy öt évtizede aktív a zenekar: szeretik, amit csinálnak.

„Szuper profi zenésztársaim vannak, évtizedek óta számíthatunk egymásra. Úgy érzem, időutazók vagyunk, a rockzene fiatalít. Ha visszatekintek, nem tűnik 50 évnek” – hangsúlyozta a zenész, aki szerint a jó zene kortalan. Hitvallását nemrég a színpadon is bizonyította a Csináljuk a fesztivált! egyik sztárelőadójaként a Bergendy együttes Darabokra törted a szívem című slágerével. A Ridikül teljes adása újranézhető a Médiaklikken.

Ridikül – hétköznap 16:05-től Dióssy Klárival a Dunán.

Csináljuk a fesztivált! – DÖNTŐ – január 27-én 19:35-től a Dunán.

Borítókép: fotó: MTI/Szigetváry Zsolt