Nézettségi rekordot döntött a Csináljuk a fesztivált! fináléja

A tavalyi évad döntőjének nézettségét is túlszárnyalta a közmédia szombat esti zenés showműsora. Több mint 1,1 millió tévénéző kapcsolódott be az adásba, amely 14,8 százalékos közönségaránnyal piacvezető volt a sávjában. Egy nap leforgása alatt több mint félmillión látták a Duna közösségi oldalán az évszázad slágerét, az Úgy szeretném meghálálni című dalt Agárdi Szilvi előadásában.

Újra közönségsikert aratott a Duna tíz héten át futó zenés showműsora. A Csináljuk a fesztivált! szombati fináléja a kereskedelmi csatornák nézettségét is maga mögé utasította. A döntő nemcsak az előző széria, hanem a legutóbbi két évad 20 adása közül lett a legnézettebb, mintegy 630 ezer fős nézettséggel. A műsor átlagos nézettsége 486 ezer fő lett, így emelkedett az előző évadéhoz képest. A döntő közönségaránya 14,8 százalék lett, amellyel piacvezető volt a sávjában. A szombat esti döntőbe több mint 1,1 millióan kapcsolódtak be legalább egy perc erejéig. Az évad a népesség 34 százalékát elérte, a tíz adás összesen mintegy 2,9 millió nézőt vonzott a képernyő elé.

Online is népszerű a Csináljuk a fesztivált!

A műsor nemcsak a televíziónézők körében volt népszerű, hanem az internetes felületeken is. Egy nap alatt több mint félmillióan látták a Duna Facebook-oldalán Agárdi Szilvi győztes dalát, és 425 ezren nézték meg Kovács Kati és Agárdi Szilvi finálé után adott interjúját. A közösségi médiában a legtöbben, 1,3 millióan Szandi és Kirchkopf Gergő előadására voltak kíváncsiak a Duna Facebook-oldalán a Csináljuk a fesztivált! alatt.

A Duna – a nézői igényekre reagálva – újra műsorra tűzi az előző évadot: február 17-től, péntek esténként 20:50-től tekinthetők meg az ismételt epizódok. A szombat esti műsorsávban a showműsort hamarosan A Dal 2023 váltja, amelyben az év legjobb új dalát keresheti együtt az egész ország a szakmai zsűrivel.

Csináljuk a fesztivált! – a 2022-es tavaszi évad ismétlései péntek esténként, 20:50-től a Dunán!

A Dal 2023 – Keressük együtt az év dalát, márciustól a Dunán!