Család-barát

Pély Barna olimpiai indulója tisztelgés a sportolók és sportszeretők előtt

A Petőfi Zene Díjátadón volt Pély Barna új, Tűzzel, szívvel, szenvedéllyel című olimpiai indulójának premierje. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett előadó a Család-barát vendégeként elmondta, újdonságával tisztelegni szeretni olimpikonjaink, paralimpikonjaink és a sportszerető emberek előtt.
 

Kilenc kategóriában ismerte el a közmédia a hazai könnyűzene kiemelkedő előadóit és alkotásait szombat este. A nyolcadik alkalommal megrendezett rangos Petőfi Zenei Díjátadón mutatta be a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus-díjas Pély Barna vadonatúj, a magyar sportolókat buzdító, a párizsi olimpiára írt dalát. Az előadóművész zenekara vonósokkal és vokalistákkal egészült ki a különleges alkalomra, és az eseményen láthatták a dalhoz az MTVA által készített klipet is.

„Mindig nagyra tartottam sportolóinkat és eszembe jutott, hogy az olimpia évében, a világesemény alkalmából jó lenne készíteni egy olyan dalt, amellyel tiszteleghetünk olimpikonjaink, paralimpikonjaink és a sportszertő emberek előtt” – árulta el Pély Barna a Duna délelőtti magazinműsorában, mi motiválta Tűzzel, szívvel, szenvedéllyel című dalának megírását. Hozzátette, az indulóban felfedezhető az a fiatalos lelkesedés is, amelyet a legtöbb ember szeretne örökre megőrizni.

A Petőfi Zenei Díjátadó szombati ünnepi eseményén pozitív fogadtatása volt a dalnak, olyan sokan gratuláltak neki, hogy kicsit úgy érezte: születésnapja van – mondta a Család-barát stúdiójában.

A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán.

A Dunán, az M2 Petőfi TV-ben és a Petőfi Rádióban élőben közvetített Petőfi Zenei Díjátadó újranézhető a Médiaklikk.hu oldalon.

Család-barát – hétköznap 9:35-től és 11 órától a Dunán.

fotó: MTVA/Csöndör Kinga

További olvasnivalók