Család-barát

Nagyszabású koncertre készül Plácido Domingo a Virtuózok virtuózaival

Hamarosan Magyarországra érkezik Maestro Plácido Domingo, hogy együtt zenéljen a klasszikus zenei tehetségkutató kiválóságaival. A nemzetközileg is jegyzett és elismert televíziós műsor, a Virtuózok első és a Virtuózok V4+ 2023 győztese, Lugosi Dániel Ali, valamint a Virtuózok ötletgazdája és producere, Peller Mariann a Duna Család-barát című műsorán meséltek a koncertről.
 

Idén tízéves a Virtuózok, a klasszikus zenei tehetségkutató 2014 óta a közmédia csatornáján látható. A verseny végével nem engedik el a felfedezettek kezét: egyedülálló tehetséggondozó programjuk részeként a fiatal klasszikus zenészeknek fellépési lehetőségeket biztosítanak a legjelentősebb hangversenytermekben. A Virtuózok első évadának abszolút győztese, és a legutóbbi nemzetközi színtéren megvalósult évad magyarországi nyertese, Lugosi Dániel Ali számtalan előadói tapasztalattal gazdagodhatott a műsornak köszönhetően.

„Az elmúlt tíz évem a Virtuózok jóvoltából elképesztően eseménydús volt. Rengeteg koncertem, fellépési lehetőségem volt, olyan kiváló zenészekkel állhattam egy színpadon, akiket előtte csak lemezeken hallottam. Szeretem újranézni a fotókat, hogy felidézzem a szép pillanatokat” – fogalmazott a Benkó Sándor- és Junior Prima díjas klarinétművész. Jelenleg a május 23-i Mesterek és tanítványok koncertre gyakorol. A gálaműsor sztárvendége a világhírű, többszörös Grammy-díjas spanyol operaénekes, karmester, a Virtuózok nemzetközi zsűrijének elnöke, Maestro Plácido Domingo lesz.

A Virtuózok ötletgazdája és producere, Peller Mariann kiemelte: a gálakoncert szólistái között feltűnnek a Virtuózok egykori és jelenlegi zsűritagjai, továbbá díjazottjai, a Concerto Budapest zenekarát Keller András vezényli. Mint mondja, a pünkösdi koncert igazi családi ünnepnek ígérkezik.

„A Virtuózoknak köszönhetően a három saját gyermekem mellé kaptam több száz másikat. Remek érzés, hogy tudok róluk, látom az előre menetelüket, és időről időre találkozunk. Idén már harmadik alkalommal tartjuk meg a Mesterek és tanítványok koncertet Plácido Domingo ötlete nyomán, ezúttal egy koncertsorozat első állomását nyitjuk meg” – hangsúlyozta Peller Mariann. A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Mesterek és tanítványok – a Virtuózok virtuózai Plácido Domingóval – gálakoncert május 23-án a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Borítókép: MTVA/Csöndör Kinga

További olvasnivalók