Család-barát

Nagy feladat előtt áll Péter Szabó Szilvia

A NOX énekese a Duna Család-barát magazinjában mesélt arról, milyen nagy eseményre készülnek zenekarával, és hogy családanyaként hogyan tudja összeegyeztetni magánéletével a koncertezést.
 

Hamarosan indul a koncertturné-szezon, a NOX együttes országszerte bemutatja nagyszabású produkcióját. A magyar népzenét modern elemekkel ötvöző zenekar 2022-ben állt újra össze, a visszatérést Aréna-koncerttel ünnepelték, telt ház előtt. Bár akkoriban úgy gondolták, csak az alapítás 20. évfordulója miatt jönnek össze, mind a zenészek, mind a közönség nagy lelkesedéssel állt a folytatás elé. Péter Szabó Szilvia, a NOX énekese egy hétéves kislány édesanyja, de ez a tény inkább motivációt jelent neki, mintsem kötöttséget, ami visszatartja a zenéléstől.

„Hatalmas energiát és pluszt ad az előadói pályámhoz a kislányom, Emma. De mellette óriási lendületet jelent nekem, hogy újra megjelent az életemben az a három betű, ami a NOX-ot jelenti, a legmeghatározóbb pontját a színpadi létemnek. A tavalyi visszatérés, az Aréna-koncertünk nálam bekapcsolt valamit, és extázissal tölt el minden alkalommal, amikor ismét színpadon lehetünk együtt” – mondta a Család-barát vendégeként a Fonogram-díjas együttes előadója. Hozzátette, folyamatosan dolgoznak új dalokon, videóklipeket forgatnak, és már elkezdődtek a próbák Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén tartandó koncertjükre. A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Család-barát – hétköznap 9:35-től és 11 órától a Dunán.

Fotó: MTVA/Csöndör Kinga

További olvasnivalók