Stefán Tamás: „Az új AWS énekese vagyok”

A felfogás, a zeneiség és az eszme, amit megalakulása óta képvisel az AWS, változatlan – szögezte le a Család-barát stúdiójában az együttes két tagja, Brucker Bence gitáros és az énekes Stefán Tamás.
 

A Viszlát nyár című dalukkal aratott győzelmet A Dal 2018-ban az AWS. A metálzenekar karrierjében három évvel később azonban váratlan törést okozott, hogy 30. születésnapja előtt néhány hónappal elhunyt az együttes énekese, Siklósi Örs. A zenész szakmát is megrázó tragédia után tavaly bejelentették, hogy régi jó barátjukkal, Stefán Tamással kiegészülve mennek tovább.

Nehéz időszak volt Örs elvesztése. Új lemezünk »Innen szép nyerni« címe jól leírja, mit éreztünk, amikor elhatároztuk, hogy folytatjuk. Tamás lendületet hozott életünkbe. A termékeny időszakot jelzi, hogy új albumunkon minden eddiginél több, 12 dal szerepel” – mondta a Duna délelőtti magazinműsorában Brucker Bence gitáros. Hozzátette, az AWS felfogása, zeneisége és eszméje változatlan: a gondolatébresztő szerzemények és zenéjük minél szélesebb hallgatósághoz történő eljuttatása megmaradt.

„Nem az AWS új énekese vagyok, hanem az új AWS énekese” – szögezte le Stefán Tamás. A zenekar frontembere megerősítve Brucker Bence szavait kiemelte: inspiráló, kreatív időszakot élnek, koncertre is készülnek, amely ígérete szerint rendhagyó és látványos lesz, olyan, amit korábban még nem csináltak.

A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán.

Család-barát – hétköznap 9:35-től és 11 órától a Dunán.

fotó: MTVA/Csöndör Kinga

További olvasnivalók