Család-barát

Gregor Bernadett visszaült az iskolapadba

A Jászai Mari-díjas színművész több állatról is gondoskodik, de szíve szerint valamennyi bajba jutottan segítene. Ez a gondolat motiválta arra, hogy szakokleveles állatvédelmi szakembernek tanuljon tovább – minderről a Duna Család-barát című műsorának vendégeként beszélt.
 

Gregor Bernadett a magyar művészvilág egyik lelkes állatvédője, a felelős állattartás szószólója. Gyerekkora óta állatokkal körülvéve él, jelenleg is több négylábúról gondoskodik. A Duna délelőtti magazinműsorába két kutyája kísérte el, akiknek – mint mondta – számtalan szeretetteljes, boldog pillanatot köszönhet.

„Szimbiózisban élek a kutyáimmal. Nincs megnyugtatóbb érzés, mint az a puha melegség, amikor elalszanak rajtam. Hosszúszőrűek, ezért állandóan megy nálam a porszívó és a mosógép, de nekem ez örömmel vállalt kompromisszum a feltétel nélküli szeretetükért” – hangsúlyozta Gregor Bernadett, akinek legfőbb szívügye a színház mellett az állatvédelem. Fontosnak tartja az élőlények jogainak megreformálását, ezért beiratkozott egy ezzel kapcsolatos felnőttképzésre.

„A saját példámon keresztül tudom, hogy az ember tud időt szakítani arra, amit igazán szeretne. Nekem az állatvédelem és a tanulás fontos helyen van az életemben, ezért elkezdtem a Miskolci Egyetemen állatvédelmi szakembernek tanulni” – árulta el a színűvész. Hozzátette, bízik benne, hogy az ismertségének köszönhetően láthatóbban tud majd tevékenykedni az érdekükben. A „magolás” egylőre nem okoz problémát neki, hiszen folyamatosan karban tartja elméjét a színházi szövegtanulás, és szívesen mélyed el a témában. A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től és 11 órától a Dunán.

Fotó: MTVA/Család-barát

További olvasnivalók