Család-barát

Molnár Csillát kutyája munkába is elkíséri

Különleges kapcsolat van a közmédia meteorológusa és a hároméves Tabu között. A kutya rendszeresen kíséri gazdáját munkába, már azt is megtanulta, a stúdióban nem léphet át egy bizonyos határvonalat, hogy ne zavarja az időjárás-jelentést. Tabu a Család-barát stúdiójába is elkísérte Molnár Csillát.
 

Születésnapján köszöntötték a Duna délelőtti magazinműsorában a közmédia meteorológusát. Meglepetésként megmutatták közel kilenc évvel ezelőtti, első időjárás-jelentését, vendégként pedig Halász Árpád állatkoordinátor érkezett hozzá, akinek munkásságát Molnár Csilla követi. A szakértő elismerőn beszélt a stúdióban sürgő kutyájáról, Taburól, kiemelte jó színészkutya válhatna belőle, hiszen láthatóan remekül boldogul emberek társaságában, jól viseli a stúdiókörnyezetet és még egy ilyen ingergazdag közegben is figyel gazdájára.

„Sokáig volt egy kiskutyám, az elvesztése mély nyomot hagyott bennem, ezért kellett egy kis idő, míg ismét kutyám lett. Hosszasan keresgéltem, voltam menhelyeken, követtem közösségi csoportokat, egy ilyenben láttam meg őt. Amikor elmentem megnézi őket, mert többen is voltak, ő választott ki engem. Azonnal kölcsönös szerelem volt, és azóta is különleges kapcsolat van köztünk” – mesélte a fizikus, meteorológus. A tacskó-bulldog keverék – innen ered neve, a Tabu – együtt fut gazdájával és munkába is elkíséri. „Nagyon ragaszkodó. Ha már mindent felfedezett, leül a stúdióban a zölddel jelzett határra és onnan néz. Az időjárás-jelentések során greenbox-ban dolgozunk, és tudja, meddig jöhet be”.

A teljes beszélgetés a Család-barát Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től és 11 órától a Dunán.

További olvasnivalók