Család-barát

Puskás Ferenc kevésbé ismert gyerekkorát mutatja be az M2 Gyerekcsatornán látható sorozat

Puskás Öcsi és barátai címmel 12 részes animációs rajzfilmsorozatot tűz műsorára november 25-től a közmédia gyerekcsatornája. Az Aranycsapat legendás kapitányának gyerekkorát bemutató szériáról a rendező, Gellár Csaba beszélt a Család-barát stúdiójában.
 

Puskás Ferenc olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes futball-legenda gyermekkorát idézi fel a Puskás Öcsi és barátai című sorozat, amelyet a 6:3 hetvenedik évfordulója alkalmából tűz műsorára az M2 Gyerekcsatorna november 25-től két hétvégén 16:20-tól.

A rajzfilmsorozat rendezője a Duna délelőtti magazinjában elmondta, hogy a 12 részben látható sztorikkal más alkotásokban nem nagyon találkozhatott a közönség, hiszen az ismert adatokon kívül Puskás Ferencről mesélt történeteket, életrajzi morzsák alapján következtetett eseményeket mutatnak be. Valós szereplők is megjelennek benne, így szülei és húga, továbbá a szomszédban lakó legjobb barát, Bozsik József „Cucu”, valamint Deák Ferenc „Bamba”, aki a Ferencvárosban volt társa.

„A Puskás Öcsi és barátai a fiatalabb korosztálynak, a gyerekeknek szól, akik talán még nem is hallottak róla. Azt szerettük volna, hogy előbb egy rajzfilmfigurát lássanak, ezen keresztül tudjanak kapcsolódni egy ilyen legendához, és ez után ismerjék meg a valós alakról szóló történetet” – mondta a rendező, hozzátéve: szeretnék külföldön is megjelentetni a sorozatot, és van is érdeklődés iránta.

A teljes beszélgetés a Család-barát Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Puskás Öcsi és barátai – november 25-től az M2 Gyerekcsatornán.

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től a Dunán.

Borítókép: fotó: Film Positive Productions

További olvasnivalók