Család-barát

Nagy Katica szerint intenzív, mélyenszántó élmény lesz a Semmelweis film

November 30-án hazánkban is bemutatják Koltai Lajos Semmelweis című filmjét. Az Amerika Egyesült Államokban már nagy sikerrel vetített nagyjátékfilmben a női főszereplőt alakító Nagy Katica színművész a Duna Család-barát című műsorában beszélt karakteréről és a film fogadtatásáról.

„Azt érzem, hogy intenzív és mélyenszántó élmény lesz. A Los Angeles-i bemutatón személyesen is érzékeltem, hatott az emberekre” – mondta az Emma nevű szülésznőt alakító Nagy Katica a Semmelweis filmről a Duna délelőtti magazinműsorában. A világhírű magyar orvos, Semmelweis Ignác alakját kendőzetlenül bemutató film osztatlan sikert aratott az Amerikai Egyesült Államokban: a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon Koltai Lajos rendezése lett a legjobb film, Vecsei H. Miklós a legjobb színész, Nagy Katica pedig a legjobb színésznő díját nyerte el.

A történelmileg hiteles részeken túl, fikciós szálakat is szőttek a történetbe. A Nagy Katica általa megformált Emma Hoffmann nővér is ilyen. „Semmelweis Ignácról tudni lehetett, hogy nagyon temperamentumos ember volt. Az én fikciós női szerepem esetében a karakter megformálásában a rendezőre tudtam hagyatkozni” – mondta a színművész a magyar orvost segítő osztrák bába szerepéről. A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán.

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től a Dunán.

További olvasnivalók