Család-barát

Percek alatt született meg Kökény Attila legnagyobb slágere

Évtizedek óta örök kérdése a könnyűzenének, hogyan születik a sláger. Bár Kökény Attilának sincs pontos receptje a Család-barát vendégeként saját alkotói folyamatába, dalszerzési tapasztalataiba avatta be a nézőket az énekes.

Kökény Attila műhelytitkairól mesélt a Duna délelőtti magazinműsorában, a Család-barátban. Az érzelmes, nagyívű dalairól ismert előadóművész elárulta, az okostelefonja segítségével fellépésre tartva, útközben a turnébusz hátsóülésén is dúdolt már fel dalkezdeményeket, ezeket fejleszti később tovább.

„A dalszerzés érdekes dolog. Soha nem tudtam úgy dalt írni, ha valaki megkért rá. De volt olyan, hogy otthon, tévézés közben a semmiből beugrott egy dallam, és felfutottam a zongorához, hogy el ne felejtsem. Azok a dalaim, amikből slágerek lettek, úgy háromperc alatt születtek. A Rád gondolok is így készült” – mondta Kökény Attila. Az előadó hozzátette, a közelmúltban az eMeRTon-díjas zeneszerzővel, Rakonczai Viktorral kezdett közös munkába. A Duna Csináljuk a fesztivált! és a Magyarország, szeretlek című showműsorok zenei producereként is ismert zenész, aki meglepetésvendégként érkezett a műsorba az énekeshez, a témához kapcsolódva elmondta: szerinte szép hangszerelésű, érzelmes szövegű dalokkal lehet a legközelebb jutni a közönség szívéhez. A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán.

Csináljuk a fesztivált! – hamarosan a Dunán.

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től a Dunán.

További olvasnivalók