Család-barát

Különleges élményt nyerhet a Dankó Rádió szavazásán egy szerencsés

„Az év magyarnótáját” keresi hallgatói segítségével a Dankó Rádió. Az egyedülálló kezdeményezés részleteiről Hajdú Tibor, a Derűs napot műsorvezetője osztott meg részleteket a Család-barát vendégeként, kiemelve, milyen különleges élményt nyerhet egy szerencsés szavazó.
 

A Dankó Rádió a rádiózás történetében először keresi közönségszavazással „Az év magyarnótáját”, 2023 kedvenc dalát. Hajdú Tibor, a rádiócsatorna hétköznap reggelenként hallható, Derűs napot című műsorának házigazdája szerint, a rádió szempontjából fontos ez a kezdeményezés, hiszen lehetőségük nyílik arra, hogy még jobban megismerhessék hallgatóikat, együtt játsszanak és fűzzék még szorosabbra a csatorna és közönsége közötti kapcsolatot. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, a szavazókra váró ajándékok között igazi különlegességek is vannak. „A fődíjat nyerő hallgató másodmagával meghívást kap a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjére, illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételére. Szerintem részt venni egy élő műsorban, egy koncerten életre szóló élmény.”

Hajdú Tibor az október 16-án meghirdetett, első körös közönségszavazás részleteit is ismertette, hangsúlyozva, a hónap végéig tartó első fordulóban bárki bármilyen nótára leadhatja voksát. A hallgatók a kedvenc magyarnótájuk címének megadásával több felületen is voksolhatnak: a hirado.hu és a médiaklikk.hu felületén, a dankoradio@mtva.hu címen, SMS-ben a 0630/555-5530-as számon vagy akár levélben is a 1037, Kunigunda útja 64. címre küldött, a Dankó Rádió szerkesztőségének címzett levélben.

A szavazatok összesítése után kialakul egy szűkített, 30 tételes lista. „A második körbe kerülő magyarnótákat a november 7-i műsorban jelentem be, a Jó ebédhez szól a nóta aznapi adásában pedig mind a 30 nóta elhangzik majd” – árulta el Hajdú Tibor. Ezt követően tíz napig már csak a legjobbnak ítélt dalokra lehet szavazni. November 23-án a rimaszombati Dankó Klub koncerten a legtöbb voksot kapó öt nótát élő előadásban élvezhetik a helyszíni vendégek és a rádióhallgatók. A teljes beszélgetés a Család-barát Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

A Dankó Rádió a magyar zene rádiója.

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től a Dunán.

További olvasnivalók