Család-barát

Nyári Károly álma télen valóra válhat

A Prima Primissima díjas jazz zongorista a Duna Család-barát című műsorában beszélt arról először, hogy azt reméli, idei karácsonyi koncertjükön már négyéves unokájával, Kálmánkával állhat színpadra. Nem lenne ez ritka alkalom, hiszen fia, Karcsi is éppen ennyi idős volt, amikor megismerhette a közönség.

Nyári Károly családjában szinte kivétel nélkül mindenkinek különleges érzéke van a zenéhez. Nincs ez másként elsőszülött unokájával sem. A kisfiú már csecsemőként felfigyelt a zongora és a hegedű hangjára, és alig volt egyéves, amikor már néhány egyszerűbb gyerekdalt elénekelt. Nem jön zavarba a szerepléstől sem, éppen ezért tervezi jazz zenész nagyapja, hogy karácsonyi koncertjükön megmutatják a közönségnek a család ifjú tagjának tehetségét.

„Két gyönyörű unokám van, a nagyobbik, Kálmánka négyéves, a kisebbik, Editke kettő. A kislány odavan a fellépőruhákért, próbálgatja a magassarkú cipőket, és a bátyjával együtt nagyon nyitottak a zenére. Edit lányom még nem adta rá az áldását, de nagy álmom, hogy Kálmánka is csatlakozzon hozzánk az idei ünnepi koncertünkre. A nagybátyja, Karcsi fiam is körülbelül négyéves volt, amikor először szerepelt velem egy országos tévéadón. Felültetem a zongorára és együtt énekeltünk” – idézte fel az emlékezetes pillanatot a Duna délelőtti magazinműsorának, a Család-barátnak vendégeként Nyári Károly. A teljes beszélgetés újranézhető a műsor Médiaklikk-oldalán.

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től a Dunán.

További olvasnivalók