Család-barát

Újraélte gyermekkorát Kálloy Molnár Péter a Tündérkert forgatásán

Le sem tudta tenni a forgatókönyvet, annyira izgalmas volt számára a Tündérkert története – árulta el Kálloy Molnár Péter a Család-barát vendégeként a Dunán hamarosan látható szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozatról. A forgatás igazi játéktér volt a történelemhez gyerekkora óta vonzódó színművésznek.

Késő éjjelig tartott, de egyszerre olvasta végig, annyira izgalmasnak találta Kálloy Molnár Péter Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának Tündérkert című kötetéből készült nyolcrészes filmsorozatának forgatókönyvét. Hasonlóan élte meg a forgatást is, úgy érezte, mintha visszacsöppent volna gyerekkorába. „Édesapám készített nekem egy ’48-as huszár karabélyt és szuronyos puskát fából. Sokat játszottunk. A Tündérkert forgatása is igazi játéktér volt számomra, lovagoltunk, csatáztunk. Benne lenni,  amint például elindult kétszáz ló, valami egészen különleges érzés volt” – árulta el a történelem iránt gyerekkora óta érdeklődő színművész a Család-barát vendégeként a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Megafilm Service és az MTVA koprodukciójában készült szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat, a Tündérkert forgatásáról.

A hadtörténet iránti rajongás a mai napig megvan a Tündérkertben Bánffy Dénes erdélyi főurat alakító Kálloy Molnár Péter életében: ólomkatonákat gyűjt és fest, gyakran komplett csatákat is újra játszik a terepasztalon. Hobbijáról is mesélt a Család-barát Médiaklikken újranézhető adásában.

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től a Dunán.

Tündérkert – premier a Dunán.

További olvasnivalók