Család-barát

A következő generációt segítik a közmédia kitüntetett szakemberei

A közmédia 28 munkatársa kapott végleges mikrofonengedélyt a Montágh Testülettől kiemelkedő nyelvi-kommunikációs felkészültségük elismeréseként. Az érdem a megbecsülés mellett felelősséggel is jár – minderről Aczél Petra, a bizottság elnöke beszélt a Duna Család-barát című magazinműsorának vendégeként.
 

Az anyanyelv ápolására, a szép magyar beszéd megőrzésére alapították a közmédia Montágh Testületét. A Magyarországon egyedülálló módon működő szervezet szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a közmédia csatornáin szereplő műsorvezetők, riporterek, hírolvasók, narrátorok és tudósítók munkáját. A közszolgálati televíziózás és rádiózás magas szintű minőségi követelményeinek az MTVA 28 munkatársa kiválóan megfelelt, őket végleges mikrofonengedéllyel ismerték el. A Montágh Testület elnöke, Aczél Petra a Család-barát vendégeként részletezte az értékelés szempontjait.

„Mindazoknak, akik a közmédiában megszólalnak, bizonyítaniuk kell, hogy képesek a mondanivalót érthető, élvezhető, értékteremtő módon átadni. Amikor beszélnek, megteremtik a valóságot. Az elismerést kiérdemlő kollégák minderre képesek: technikailag képzettek, jól artikulálnak, szépen hangsúlyoznak, és ezen felül olyan a személyiségük, annyira tehetségesek, hogy képesek megszólítani a nézőket, hallgatókat” – hangsúlyozta Aczél Petra. A kommunikációs szakember a Duna műsorában hozzátette, örökös mikrofonengedélyt a szakmai hozzáállásukban a fejlődésre való törekvést képviselő munkatársak kaphattak.

A Montágh Testület által elismert médiaszakemberek a jövőben részt vesznek a pályakezdő munkatársak mentorálásában, emellett a bizottság a vállalat dolgozóinak fejlesztését nyelvhelyességi hírlevéllel és rendszeres beszédórákkal, képzésekkel segíti. A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Család-barát – minden hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től a Dunán.

További olvasnivalók