Család-barát

Mező Misi szerint csak minőségi produkciókkal lehet bekerülni A Dalba

Magas színvonalú produkció kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön a Duna dalválasztó show-jának negyvenes mezőnyébe, és a tendencia azt mutatja, hogy a jelentkezők tisztában vannak ezzel a követelménnyel – fejtette ki Mező Misi a Duna Család-barát című műsorában. A Dal 2023 zsűrielnöke arról is beszélt, a jövőbeli jelentkezők számára miért lehet jó példa az idei győztes, a Titán sikere.
 

Erős, színvonalas és műfajilag sokszínű volt A Dal 2023 mezőnye – szögezte le Mező Misi, aki örömmel látta, hogy mennyi tehetséges énekese, zenésze van hazánknak. Azt is elárulta, mindegyik produkciónak drukkolt, hogy az év dala legyen, ám ez idén az erdélyi Titán Éjféli járat című dalának sikerült.

fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nem az a lényeg, hogy ki, mióta van a szakmában, hanem a produktum, amit benevez a dalversenybe. A Titán győzelme jó példa arra, hogy még a zenei pályán töltött hosszú idő után is érdemes az embernek megmérettetnie magát. Hiszem, hogy sikerük sok zenekarnak szolgál ösztönzésül, hogy benevezzenek a következő dalválasztóra” – mondta A Dal 2023 zsűritagja. A Magna Cum Laude frontembere kiemelte azt is, A Dalban szereplő együttesek, előadók – zenei múltra való tekintet nélkül –kiváló minőséget képviselnek, már az élő show negyvenes mezőnyébe való bekerüléskor is magasan van a léc.

A Család-barát beszélgetése Mező Misivel újranézhető a műsor Médiaklikk-oldalán.

A Dal 2023 adásai újranézhetők adal.hu-n.

Család-barát – minden hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től a Dunán.

Borítókép: fotó: MTVA/Csöndör_Kinga

További olvasnivalók