Család-barát

Gianni Annoni: Együtt imádkozunk a fiammal

Születésnapja alkalmából köszöntötték Gianni Annonit a Duna Család-barát című műsorának házigazdái, Somossy Barbara és Fodor Imre. Az olasz konyhaspecialitásairól ismert tévés-üzletember bár magánéletét óvja a nyilvánosságtól, a műsorban mégis kivételt tett, és fiai mellett a hitéről is beszélt.
 

Nem foglalkoztat a korom. Bennem, ebben a furcsa testben egy 16 éves fiatalember él. Az örök fiatalság titka, hogy mindig tervezgetni, álmodozni kell, és kíváncsinak, nyitottnak kell lenni az új dolgokra” – szögezte le Gianni Annoni arra a kérdésre válaszolva, hogy közelgő 52. születésnapja nyomasztólag hat-e rá. A műsorvezető-üzletember a Család-barát pénteki adásában vendégeskedett, és a szintén édesapa, Fodor Imre műsorvezetővel a múló idő kihívásai mellett az apaság témáját is körbejárták. Gianni úgy sejti, születésnapjára meglepetés készül: többször hallotta, ahogy felesége és nagyobbik fia dalocskákat gyakoroltak.

A két és féléves Gianfranco Máté nemcsak énekelni, hanem imádkozni is megtanult már. Első imájára édesapja tanította meg, aki játékos módon próbálja megértetni vele, miért fontos a vallás, az Istenben való hit az emberek életében. A kisebbik gyermek, Gregorio Ádám még csak alig egyhónapos, helyette Gianni imádkozik.

„A hit képessége az egyik legfontosabb emberi tulajdonság. Aki elfelejti, hogy lelke van, és azt gondolja, hogy egyedül mindenre képes, az téved. Engem így neveltek a szüleim, és a fiaimat is erre tanítom. Együtt imádkozunk, és minden este egy keresztet teszek a homlokukra, mert szerintem ez így helyes” – árulta el az olasz gasztroszakember és étteremtulajdonos. A teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Család-barát – minden hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től a Dunán!

 

Borítókép: Fotó: MTVA/Csöndör Kinga

További olvasnivalók