Család-barát

Saját példáján keresztül segít Tóth Gabi az iskolásoknak

Általános iskolásoknak tart rendhagyó osztályfőnöki órákat Tóth Gabi: szeretetről, hitről és emberi kapcsolatokról beszélget a gyerekekkel. Hogy miért tartja fontosnak ezt a társadalmi munkát az énekesnő, arról a Duna Család-barát műsorának vendégeként mesélt.

Ismert emberként, a közösségi média résztvevőjeként rengeteg üzenetet, kommentet kap Tóth Gabi. Sokszor fordulnak hozzá tanácstalan szülők is, akik tehetetlennek érzik magukat a gyermeküket érő internetes bántalmazással szemben. Az énekesnő szeretett volna szélesebb körben segíteni az érintetteknek, így született meg benne a rendhagyó osztályfőnöki órák ötlete, amibe Pápai Joci énekessel együtt vágott bele.

„Kamaszlányként kerültem be a showbizniszbe, az elmúlt 18 évben megismertem a nyilvánosság jó és rossz oldalát egyaránt. Mindezekről őszintén beszélgetünk azokkal a gyerekekkel, fiatalokkal, akik meghívnak bennünket az iskolájukba. A személyes példánkon keresztül igyekszünk tanácsokat adni nekik, hogyan kezeljék a nehézségeket, a csúfolást vagy a kiközösítést. Az a célunk, hogy a hátrányos helyzetű, vagy az osztályközösség perifériáján lévő iskolásoknak megmutassuk, sem a származás, sem a szegénység nem lehet gátja annak, hogy érvényesüljenek” mondta a Család-barát vendégeként Tóth Gabi, aki decemberben négy iskolában tartott rendhagyó osztályfőnöki órát. Az első tapasztalatok azt mutatják, a gyerekek bátrak, mernek kérdezni és alapvetően mind szeretnék elkerülni az iskolai konfliktusokat.

„Mindig elmondom a gyerekeknek, hogy bár vannak előnyös és kevésbé előnyös adottságaink, de kivétel nélkül mindenki tehetséges valamiben. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a képességeik kiteljesítésében mekkora szerepe van a hitnek. Erre a kapaszkodóra mindenkinek szüksége van, bármerre is sodorja őt az élet” – tette hozzá az énekesnő, aki tavasszal tovább járja az ország iskoláit Pápai Jocival.

Család-barát – minden hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től a Dunán!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => fotókredit: MTVA/Csöndör Kinga
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2023/01/Toth_Gabi_Foto_MTVA_Csondor_Kinga-1-2000x1329.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További olvasnivalók