Család-barát

Másfél évig készültek Dalnoki Bencéék a Bocuse d'Or világdöntőjére

A kiváló csapatmunkának és a hónapokig tartó felkészülésnek köszönhető a magyarok sikere a legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyként számon tartott Bocuse d'Or világdöntőjén – mondta a magyar Bocuse-csapat séfje a Család-barátnak telefonon nyilatkozva. Dalnoki Bence arról is beszélt, számára mi volt az egyik legemlékezetesebb mozzanat az ünnepléskor.
 

Bronzérmes lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjén, amelyet kétévente rendeznek meg a névadó Paul Bocuse séf szülővárosában, Lyonban. Az idei verseny fináléjában vasárnap és hétfőn 24 nemzet csapata készíthette el fogásait. „Nagyon sok ember időt, energiát és pénzt fektetett abba, hogy ilyen eredmény születhessen. Közvetlenül négy hónapja, közvetetten pedig másfél éve dolgozunk ezen a projekten” – nyilatkozta Dalnoki Bence elsők között a Család-barátnak, kiemelve a csapatmunka fontosságát.

A magyar séfet a versenyen Nyikos Patrik segítette commis-ként, a coach feladatait Széll Tamás – a Dunán szombat délutánoként látható Főmenü című gasztroműsor Michelin-csillagos séfje – látta el, míg a csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke volt.

A séf mesélt arról is, hogy az ünneplés részeként tartott úgynevezett bajnokok reggelije számára kiemelkedő élmény volt. „Ezt hagyományosan a Paul Bocuse étteremben rendezik. Az egész konyhai csapat szakácssapkában, sorfalat állva, tapssal köszönti az étterem előtt a győzteseket, akik kolbásszal töltött kalácsból, főtt borjúfejből és madártejből álló reggelit fogyasztanak.”

Dalnoki Bence elfogadta a Duna délelőtti magazinműsorának meghívását, így a jövő héten már nem telefonon, hanem személyesen mesél a versenyről és élményeiről a Család-barát stúdiójában.

Dalnoki Bence telefonos élménybeszámolója az alábbi linkre kattintva hallgatható meg:
https://mediaklikk.hu/video/2023/01/24/csalad-barat-2023-01-24-i-adas-2-resz

Család-barát – minden hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től!

Borítókép: MTI/AP/Laurent Cipriani

További olvasnivalók