Család-barát

Szokatlan görög babonáról mesélt Papadimitriu Athina

Törött tükör, fekete macska, üres tárca, kifordított ruha – ezekhez sokan társítanak különböző hiedelmeket. A színpadról és filmekből egyaránt ismert színművész, Papadimitriu Athina elmondta véleményét a babonásságról, és egy furcsa görög szokást is bemutatott a Család-barát adásában.
 

Papadimitriu Athina nem tartja magát babonás típusnak. A Jászai Mari- és EMeRTon-díjas színművész – a világszerte balszerencsésnek tartott napon – péntek 13-án annak ellenére is betervezett napirendjébe egy próbát a lovas színházzal, hogy néhány évvel ezelőtt súlyos térdsérülést szenvedett a Nemzeti Vágtán – mesélte a Család-barát vendégeként.

Amikor elkiabálok valamit, mindig lekopogom, és figyelem, hogy a fekete macska jobbról vagy balról megy át előttem, de ezek inkább szokások, mint valódi félelmek. Ugyanakkor folyamatosan figyelem azokat a jeleket, amelyeket figyelmeztetésként kapok. Megtanultam, hogy nem szabad feltennem magamban a kérdést, hogy lehet élni ilyen-olyan problémával, mert olyankor az élet kihívásnak veszi, és belesodor egy olyan élethelyzetbe, hogy megtapasztaljam” – magyarázta a Duna műsorának vendégeként a színművész, hozzátéve, hogy származása révén azonban nemcsak magyar, hanem néhány görög hiedelmet is ismer.

„Magyarországon születtem, csak ritkán látogattuk meg a görög rokonokat, akiknek volt egy nagyon furcsa szokásuk. Mindig megköpködtek minket – persze, csak képletesen – az öcsémmel, nehogy elvigyen minket az ördög, vagy valami rossz történjen velünk. (…) Sajnos azonban történt egy nagy tragédia. Az öcsém 23 éves korában, autóbalesetben meghalt. Nem tudtam felfogni, hogy történhetett ez, és mi lesz vele ezután” – osztotta meg a fájdalmas emléket a Család-barát műsorában Papadimitriu Athina. A teljes riport újranézhető a Médiaklikken.

Család-barát – minden hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től!

További olvasnivalók