Család-barát

Megérzése mentette meg egy komoly balesettől Rátonyi Krisztát

Mindig körültekintően és óvatosan közlekedik Rátonyi Kriszta, sőt a szarvasbőgés időszakában még hatványozottabban vallja: lassan járj, tovább érsz. Ennek és megérzésének köszönhető, hogy elkerült egy balesetet.
 

Munkája miatt sokat vezet Rátonyi Kriszta, hiszen – főként nyáron – rendszeresen ingázik a főváros és a Balaton között, ahonnan egész nyáron köszöntötte a nézőket. „Többször ugrottak már ki elém nagy vadak és kisebb vadállatok is. Egyik éjszaka Zánka környékén autóztam, már messzebbről láttam, hogy egy őzike ment át az úton. Azonnal elkezdett motoszkálni egy gondolat a fejemben, noha látszólag egyedül volt, talán mégis vannak társai, ezért lelassítottam és milyen jól tettem, mert egy egész rudli vonult ott át kis idő múlva. Megérzésemnek köszönhető, hogy elkerültem egy balesetet, hiszen ha tartom a tempót, pont elkapott volna a vonuló állattömeg” – idézte fel az esetet a Család-barát műsorvezetője. Ezek után Rátonyi Kriszta nagy örömmel fogadta, hogy a Duna délelőtti műsorában éppen e témában kapott további fontos információkat a műsor szakértőjétől, aki arra is felhívta a nézők figyelmét, miként lehet szarvasbőgés idején elkerülni a baleseteket, vagy csökkenteni azok súlyosságát.

A Család-barát szakértőitől a nézők is rengeteg tanácsot kaphatnak hétköznapjaikat érintő kérdésekben. Legyen az egészségügyi, jogi, pénzügyi, oktatási téma, otthonuk biztonságát, kisállataik ellátását vagy akár kerti munkákat felölelő kérdések – a meghívott szakértők telefonon keresztül, személyre szabottan segítik a nézőket hiteles információkka.

A Család-barát adásai 60 napig újranézhetők a műsor Médiaklikk-oldalán.

Család-barát – hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től élőben a Dunán!

Borítókép: MTVA/Csöndör Kinga

További olvasnivalók