Család-barát

Nem hétköznapi esküvője volt Benkő Péternek

A kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt 75. születésnapja alkalmából köszöntötték a Család-barátban, amelyben élete legmeghatározóbb pillanatairól mesélt, köztük 12 évvel ezelőtti esküvőjéről.
 

Már fiatalkorában is hősszerelmes típus volt Benkő Péter, és ez mára sem változott meg. A filmekben és színpadon egyaránt hangos sikereket arató színművész a gimnáziumi tanulmányaiból nem sokra emlékszik, annál meghatározóbb volt számára Kati, első szerelme, akit feleségül is vett. A sors tragédiája, hogy házasságuk mindössze két évig tarthatott, mert a légiutaskísérőként dolgozó asszony egy repülőgépbalesetben elhunyt. Közel a hatvanhoz találta meg azt a nőt, aki mellett hátralévő életét képzeli. Klaudiával közös szenvedélyük, a lovak szeretete hozta össze a művészt.

„Az én feleségem, Klaudia egy nagyon vagány nő. Az esküvő előtti napon még nem volt meg a menyasszonyi ruhája, unszoltam, hogy azért vegyen csak valami szép fehéret. Gyorsan elszaladt, csináltatott egy felsőt, majd belebújt a lovaglónadrágjába, így lóháton ültük meg az esküvőnk. Egy mezőn volt a szertartás, mihelyst az anyakönyvvezető összeadott minket a dombon, el is vágtáztunk” – mesélt vadregényes esküvőjéről Benkő Péter, aki egykor lovagolni tanította későbbi feleségét, majd évek múlva hozta úgy a sors, hogy egymásba szerettek. A színművész az adásban büszkeségéről, egyetlen fiáról is mesélt, aki az amerikai nagykövetségen dolgozik. A további részletek a Család-barát idézett adásából ismerhetők meg.

Család-barát – minden hétköznap, élőben 10:25-től a Dunán!

További olvasnivalók