×
Család-barát

Erdélyben érzi magát igazán otthon Dancs Annamari

Habár Sepsiszentgyörgyön nőtt fel és itt ismerhette meg a széles közönség, Dancs Annamari most először léphet fel Torockón, a Duna Napon. Az énekes-színásznő a Család-barát vendégeként mesélt erdélyi gyökereiről.

A Duna Médiaszolgáltató 2022-ben nyolcadik alkalommal rendezi meg egész napos rendezvényét, a Duna Napot, az erdélyi Torockón, ahol Varga Miklós, a Kormorán és a Magna Cum Laude mellett az erdélyi származású Dancs Annamari is koncertezik. A nagy múltú rendezvényen most lesz először a fellépők sorában az énekes-színésznő, akinek duettpartnere Laki Péter operetténekes lesz. A művészek egy hamisítatlan operett és musical részletekből álló nosztalgia műsorral várják a közönséget – árulták el a Duna Család-barát című műsorában, amelyben nem győzték dicsérni a messze földön híres erdélyi vendégszeretetet.

„Erdélybe hazatérni mindig leírhatatlan érzés. Ahogy én tapasztalom, tomboló szeretet és szíves fogadtatás van az erdélyiekben. Többször előfordult, hogy mikor hazalátogattam, felismertek különböző városokban és megkértek, hogy énekeljek, pedig strandpapucsban voltam és átutazóban. Rokonszenves nekem ez a lelkesedés, mert én is ilyen vagyok” – fogalmazott Dancs Annamari, akitől az operettirodalom legszebb és legismertebb dallamait hallgathatják meg azok, akik ellátogatnak a festői fekvésű székely faluba. A teljes beszélgetés alább újranézhető:

VIII. Duna Nap Torockón – június 4-én, szombaton a nemzeti összetartozás napján.

További olvasnivalók