Család-barát

Megmagyarázhatatlan dolog történt Pusztaszeri Kornéllal

A születésnapos színművész életének legkülönösebb találkozásáról mesélt a Család-barát vendégeként.

A Duna magazinműsorában vendégeskedett születésnapján Pusztaszeri Kornél színművész, akit a színpadról és számtalan film szinkronhangjaként ismer a közönség. Pumukli magyar hangját a meséből bejátszott jelenettel köszöntötték, valamint arra kérték, hozzon magával néhány olyan tárgyat, ami különösen fontos számára. A színész egy parfümös szelencét és egy ezüst nyakláncra fűzött, feszületet ábrázoló medált is megmutatott a műsorban, utóbbinál egy iráni utazásának emlékét idézte fel, ahol hozzá került a kegytárgy.

„20 évvel ezelőtt egy barátommal Kermán városában jártam. A bazársor meglátogatása után betértünk egy teázóba, ahol két fiatal lány ült, természetesen a helyi normának megfelelően, kísérővel. Nagyon néztek bennünket, de ez nem volt feltűnő, hiszen a külföldieket rendszerint megbámulták arra. Egyszer csak megszólítottak, megkérdezték, hogy katolikusok vagyunk-e, mert ők azok. A pakisztáni határ közelében ezen igencsak meglepődtünk. A két fiatal lány a családi elvárással dacolva választotta ezt a vallást. Később, amikor kimentünk a nyüzsgő piactérre, valaki megkopogtatta a vállamat. Az egyik lány volt az, aki levette a nyakában logó láncot, amin egy kereszt függött és a kezembe nyomta. Pillanatok alatt történt az egész, és eltűnt a tömegben” – mesélte Pusztaszeri Kornél, aki a mai napig nem jött rá, hogy az ékszert miért pont neki és milyen céllal adhatta az iráni fiatal.

„Olyan volt, mint egy James Bond-film jelenete. Valami olyasmit éreztem, hogy talán azért adhatta, mert mi közelebb vagyunk Rómához, a pápához és a katolikus világhoz és ezen keresztül gondoljunk majd rá és a testvérére” – tette hozzá a színművész, aki élete legérdekesebb pillanataként emlegeti azóta is a furcsa találkozást. A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken.

További olvasnivalók