×
Család-barát

Már gyerekként imádta a vizet Kovács Ági

Az úszás alapsport, amelynek oktatását már óvodában célszerű elkezdeni Kovács Ágnes szerint. A olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok úszó a Jövő Bajnokai program kapcsán mondta ezt a Család-barát stúdiójában és kifejtette, ő miként tud segíteni a tehetségeknek.

Ez a program motivációt és lehetőséget adhat a gyerekeknek, hogy kicsit megtapasztalják, mi vár rájuk, ha bekerülnek a válogatottba” – mondta a Jövő Bajnokai kezdeményezésről Kovács Ágnes. Az olimpiai bajnok úszó az országot járva előadásokkal támogatja a magyar úszósportot.

“Sokat beszélgetek a gyerekekkel, látom a szemükben a csillogást, hogy ők is bajnokok szeretnének lenni. Én segítek nekik céljaik kitűzésében és elmondom, mit kell érte tenniük” – fogalmazott Kovács Ági, aki szerint kiskorban csak azt lehet valakiről megállapítani, hogy nem lesz belőle úszó. Hogy később ki válik bajnokká, ekkor még nem tudható. Ő maga vízimádó gyerek volt, ám tehetsége csak később mutatkozott meg.

A Család-barát stúdiójában Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó, a Magyar Úszó Szövetség elnöke részletesen beszélt a Jövő Bajnokai programról. A beszélgetés újranézhető a műsor Médiaklikk-oldalán, vagy az alábbi linkre kattintva.

Család-barát – minden hétköznap 10:25-től élőben a Dunán.

További olvasnivalók