×
Család-barát

Beteljesült szerepálmáról mesélt Gregor Bernadett

Pályája elmúlt 27 évét idézte fel személyes fotóalbuma segítségével Gregor Bernadett a Család-barát stúdiójában. A Jászai Mari-díjas színművész, aki március 15-én megkapta a Magyarország Érdemes Művésze elismerést, példaképei mellett beszélt családjáról, édesapjáról, fiairól, megmutatta négylábú kedvenceit, és azt is elmondta, miként vált valóra szerepálma.

Mikor megkapta márciusban az elismerést, kicsit megállt és végiggondolta, mennyi minden történt vele az elmúlt 27 évben, mondta Gregor Bernadett a Duna délelőtti magazinműsorában. Eszébe jutott édesapja is, aki 1979-ben részesült hasonló állami kitüntetésben. „Októberben lesz 16 éve, hogy már nincs köztünk, de nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Sokszor eszembe jut az is, hogy bizonyos helyzetekben mit mondana, vagy mit csinálna” – idézte fel Gregor József emlékét. Kettőjük kapcsolatát nagy szeretet jellemezte, ezt egy képpel is bemutatta, sőt kiderült, macskák iránti rajongása családi örökség. Egy gyerekkori fotóján ugyanis első cicájával látható, akit édesapjától kapott. A színművész azóta is rajong az állatokért, meg is mutatta két kutyusát, akikkel minden reggel sétál egy órát. Gregor Bernadett fiaival is nagyszerű csapatot alkot. Mint mondja, a kamasz gyerekeket nevelő szülők „rémtörténetei” számára ismeretlenek, mert megúszta dackorszakukat, ő ugyanis cinkostársuk volt, és nem volt mi ellen lázadniuk.

Pályája meghatározó barátságait is felidézte a stúdióban, és beszélt legutóbbi színházi szerepeiről is. Ezek közül kiemelte a Kék róka című darabot. „Eddigi pályám egyik legkedvesebb főszerepe ez. Mikor korábban megkérdezték, mi a szerepálmom, a Kleopátrát mondtam, ám a Kék róka helyettesítette ezt” – mondta Gregor Bernadett, aki a főszereplő Cecile-t alakítja a darabban. Herczeg Ferenc 1917-es Kék róka című színdarabjából romantikus tévéfilm is készült, melynek premierje az év elején megújult Dunán volt.

Gregor Bernadett virtuális fotóalbuma az alábbi linkre kattintva „átlapozható”.

Család-barát – minden hétköznap 10:25-től élőben a Dunán.

További olvasnivalók