×
Család-barát

Egyedülálló program mellé állt Egerszegi Krisztina

Egerszegi Krisztina nagykövetként segíti a Magyar Úszó Szövetség országos programját, amelynek célja, hogy vízbiztos tudást szerezzenek a gyerekek. Az olimpia-,világ- és Európa-bajnok úszó úgy látja, esélyt kaphat minden gyerek, hogy megtanuljon megfelelően úszni, ugyanakkor a szülők félelmeinek legyőzéséhez is segítséget adhatnak.

Többéves előkészítő munka után indult el az Úszó Nemzet Programon belül a „Minden gyerek tanuljon meg úszni!” kezdeményezés, melynek célja, hogy ingyenes oktatás keretén belül minden gyerek vízbiztos tudást szerezzen. Az egyedülálló programot az egész országban elérhetővé szeretnék tenni. „Lakhelytől, anyagi helyzettől függetlenül azt szeretnék elérni, hogy Magyarországon mindenki egyformán magas szintű oktatásban részesüljön” – fejtette ki dr. Wladár Sándor, olimpiai bajnok úszó, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki részletesen beszélt társadalmi kezdeményezésükről a Család-barát stúdiójában.

Egerszegi Krisztina, ötszörös olimpiai bajnok úszó, a program nagykövete fontosnak tartja, hogy a sport életmóddá váljon, alapvetőnek tartotta, hogy gyerekei is megtanuljanak úszni. Úgy gondolja, négyéves kortól már el lehet kezdeni az oktatást.

„Ez a kezdeményes lehetőséget ad azoknak a gyerekeknek, akik soha nem jutnának el ilyen oktatásra vagy uszodába, hogy megszeressék a vizet. Ugyanakkor azt látom, hogy sok szülőben munkálkodik aggodalom az úszással, vízzel kapcsolatban. Fontos, hogy szülőként ne saját félelmeinket vetítsük a gyerekekre. E probléma megoldásához is segítséget adhat ez a program” – véli Egerszegi Krisztina, aki nagyköveti, szakmai részvételét fontos feltételhez szabta: a színvonalas, megfelelő oktatói bázishoz, hogy olyan képzett szakemberek vegyenek benne részt, akik valóban megszerettetik az úszást a gyerekkel, ez a tudás ugyanis életmentő is lehet.

A teljes beszélgetés alább újranézhető:

Család-barát – új műsorvezetőkkel, a megszokott időpontban, minden hétköznap 10:25-től élőben a Dunán.

További olvasnivalók