Család-barát

Gyulai finom falatok Irsai Olivér szőlő pálinkával illatosítva

Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg bacon
20 dkg vöröshagyma pucolva
80 dkg sertés szűzpecsenye (friss)
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
2 db cukkini
40 dkg friss szilva
1 kg irsai olivér szőlő
2 dl szőlő pálinka

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra daraboljuk, majd kiolvasztjuk. Zsírjában belehelyezzük a csíkokra vágott sertés szüzet, majd tovább pirítjuk. Szintén beletesszük a kockára vágott vöröshagymát, cukkinit és a háromszínű kaliforniai paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, kis kakukkfűvel, pici kis rozmaringgal, majd megöntözzük irsai olivér pálinkával.

További olvasnivalók