Család-barát

Radó Denise a Család-barátban mutatta meg féltve őrzött fotóalbumát

A Jászai Mari-díjas színművész a Duna Televízó Család-barát című magazinműsorában rendhagyó módon felmenőiről mesélt. Színészdinasztia leszármazottjaként számtalan személyes történetet őriz a színházi világból, amelyek közül néhányról még fotó is készült.

A Család-barát népszerű rovata a Fotóalbum, amelyben ismert emberek mutatják be képeken keresztül mutatják be az életük fontos állomásait, pillanatait. A szerdai adásban a színésznőként, rendezőként és szinkronszínészként is egyaránt ismert Radó Denise mesélt néhány történetet a szeretteiről. A műsorvezetőket, Novodomszky Évát és Fehérvári Gábor Alfrédot vidám nosztalgiával a szívében avatta be azokba az időkbe, amikor gyerekként belecsöppent a színházi életbe.

„Színészcsaládból származom, azok számára, akik közelebbről ismerik a színházi világot, nem idegen a Radó név. Remélem, jómagam is méltó vagyok erre a névre, legalábbis igyekszem megfelelni. Az édesapám Radó László, anyukám Almássy Gizi, nagybátyám Radó Vilmos és a felesége Mójzes Mária” – sorolta az adásban a művészrokonságot Radó Denise, akinek színész szülei nagy boldogságban és szeretetben éltek együtt egészen életük végéig.

„Az a furcsaság nálunk a családban, hogy én igen későn születtem. Édesapám 60 éves volt, amikor a világra jöttem. Bár 27 év volt édesanyám és közte, hála Istennek az én papám egy olyan stramm férfi volt, hogy ez egyáltalán nem látszódott rajta” – tette hozzá a színésznő, aki világéletében úgy érezte, hogy apja egy nagyapa bölcsességével és egy apa szeretetével egyengette útját.

„Tizenöt éves voltam, amikor elveszítettem őt, de az évek, amiket együtt tölthettünk olyannyira sűrűre sikerültek és annyi jól elhelyezett, okos gondolatot kaptam tőle, ami egy egész életre elegendő. Voltak olyan üzenetei is, amelyeket csak később értettem meg” – fogalmazott Radó Denise, aki a saját életében is a szülői szerepére a legbüszkébb. Lánya, Anna Luca jelenleg 24 éves és Angliában él, Winchesterben diplomázott, ahol angol-amerikai irodalmat tanult, és bár színésznő sosem akart lenni, énekelni nagyon szeret.

A Duna Televízión látható Család-barát magazin hétköznaponként 10.35-től várja a nézőket a képernyők elé, szombatonként 10.25-től pedig a hétköznapi adások legemlékezetesebb pillanataiból láthatnak válogatást az érdeklődők.

A Család-barát aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon.

Borítókép: Békéscsaba, 2018. május 16.
Radó Denise rendező Alan Jay Lerner és Frederick Loewe My Fair Lady című musicaljének próbáján a Békéscsabai Jókai Színházban 2018. május 16-án. A darabot május 18-án mutatják be.
MTI Fotó: Rosta Tibor

További olvasnivalók