Család-barát

Nyári Károly életének legjelentősebb koncertje a Dunán

Nyári Károly életében mérföldkövet jelentett a 2017 nyarán a Magyar Állami Operaházban bemutatott koncert, amely során Tokody Ilona Kossuth- és Liszt-díjas világhírű szoprán is fellépett. A koncertet – amelyen egyedülálló feldolgozások hangoztak el többek között Verdi, Gershwin, vagy Morricone műveiből – a Duna Televízió nézői is élvezhetik május 22-én és 23-án.

„Sok helyen felléptem már a világon nagy koncerttermekben, de a Magyar Állami Operaházban adott hangverseny mérföldkő volt az életemben. A könnyűzene és a jazz műfajában, amelyben én tevékenykedem, még nem mutattak be előadást az Operában” – mesélte Nyári Károly Lyra-díjas jazz-zongorista, énekes, dalszerző a Duna Televízió Család-Barát című műsorában arról a koncertről, amelyet 2017. nyarán rögzítettek és pünkösdkor a nézők is megtekinthetnek a Duna Televízión.

Nyári Károly további részleteket is elárult az emlékezetes alkalomról Somogyi Diának a Család-Barátban. „Az előbb említett elsőség mellett azért is volt különleges számomra ez az este, mert Tokody Ilona opera-énekesnő is fellépett, és duettet énekelhettem vele. De színpadra álltam ekkor lányaimmal is, sőt az egész koncertet az általam életre hívott Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar kísérte” – tette hozzá.

Nyári Károly a műsorban kitért arra is, hogy az elmúlt egy évet gyakorlással töltötte, sokat időzött a stúdióban, valamint jótékonysági tevékenységét sem hanyagolta el. Beszámolt egy örömhírről is, hiszen kétéves unokája már odaült a zongorához. „Úgy néz ki, zenész lesz a kisfiúból” – mondta örömmel az előadóművész.

Nézze vissza a beszélgetést:

Nyári Károly koncert az Operaházban – május 22-én és 23-án este a Duna Televízión!

További olvasnivalók