Család-barát

A színházszeretetet demonstrálja Balázs Péter búcsúrendezése

Június végén leköszön a szolnoki Szigligeti Színház éléről Balázs Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, aki utolsó rendezésével is a színházi szakma előtt tiszteleg. A Duna Televízió Család-Barát című műsorában a Déryné ifjasszony című darabjáról mesélt az igazgató, valamint Kertész Marcella Jászai Mari-díjas színművész, akit Balázs Péter szerződtetett 14 évvel ezelőtt a színházhoz.
 

„Kicsit nehézkesen, de eljött az az idő is, mikor deklaráltan igazgatóként az utolsó darabomat rendezem” – mesélte Somogyi Diának és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie-nek hétfőn délelőtt a Család-Barátban Balázs Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, aki nyáron leköszön a szolnoki Szigligeti Színház éléről. „Igyekeztem olyan darabot választani, amely a színházszeretetet demonstrálja. Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című műve a vándorszínészek koráról szól. Közülük Dérynét leszámítva nem sokan lettek ismertek az utókor számára is, de ő igen. Ezt pedig kiváló színészi képességeinek köszönhette” – mondta választásáról Balázs Péter.

„Méltó búcsúnak tartom a Dérynét” – mondta Kertész Marcella a darabról. A Jászai Mari-díjas színésznőt egyébként 14 évvel ezelőtt Balázs Péter szerződtette a szolnoki színházhoz és aki az évek során számtalan fantasztikus szerepet játszhatott el igazgatása alatt.

A beszélgetés ITT újranézhető:

A Duna Televízión látható Család-barát magazin hétköznaponként 10.35-től várja a nézőket a képernyők elé, szombatonként 10.25-től pedig a hétköznapi adások legemlékezetesebb pillanataiból láthatnak válogatást az érdeklődők.

További olvasnivalók