Család-barát

Család-barát - cikkek

12 éves a Család-barát magazin

A Család-barát magazin 12. születésnapját ünnepeli február 4-én. Az ünneplés nem ér véget, hiszen a február 10-i hét is különleges lesz a magazin történetében, mert ahogy minden évben, most is tematikus adásokkal kapcsolódnak a Házasság Hetéhez.

A műsor 2008 óta fut a Duna Televízión, 2012-2015 között az M1-en, 2015-től ismét a Dunán. Először 26 perces, majd 52 perces, 2012-től 90 perces adásokkal. A 12 év alatt a műsorvezetők változtak, ebben az évadban Fehérvári Gábor Alfréddal és Rátonyi Krisztával 6 fősre egészült ki a műsorvezetői csapat. (Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián)

2012-től a jelenlegi alapdíszletben megy a műsor, amelyet Karajz Zsolt tervezett, majd díszlettervezőnk Pintér Réka tovább álmodott. 2019 őszétől arculatunk is megváltozott, a zöld-arany után a kék-fehér vált dominánssá benne. A díszlet egyik legfontosabb helyszíne a konyha, ami a családi tűzhely melegét hozza a nézőkhöz közel minden adásban. A mostani évadban nemcsak a televízió nézőit, hanem a fiatalokat is szeretnék bekapcsolni a családokat érintő témákba, ezért a két műsorvezető mellett egy harmadik a Facebookon készít interjúkat élő videók formájában.

A szülinapi adásban a műsor vendége lesz többek között Király Viktor és felesége, akik a közelmúltban házasodtak össze, Kiss Kamilka és Lőrincz Ádám, akik előadják a Család-barát dalát és elhozzák két hónapos babájukat a kis Málnát is, érkezik az örökifjú Esztergályos Cecilia, a 4 for Dance, és Faragó Topi, de nem maradhat ki Bangó Margit sem, aki a Család-barát legelső vendége volt 12 évvel ezelőtt. Az állandó szakértők eddig nem ismert, új oldalukról mutatkoznak be. Azonban a Család-barát nemcsak magát ünnepli e jeles napon, hanem ajándékoz is: a Bethesda Gyermekkórházat Rátonyi Kriszta látogatja meg, aki készségfejlesztő játékokkal, kifestőkkel és mesekönyvekkel lepi meg az ott lábadozó gyerekeket. Freddie egyik legújabb dalát adja elő akusztikus gitáron az adásban és a Facebookon is. A műsor örökbe fogad egy kisállatot is a Fővárosi Állat- és Növénykertből (pingvint, kengurut vagy medvét). A műsorvezetők segítségével a kulisszák mögé is bepillanthatunk majd. És még sok meglepetéssel várják a nézőket.

További olvasnivalók