Család-barát

Almásrétes

Hozzávalók:
A tészta:
– 70 dkg búza finomliszt
– 3 dkg élesztő
– 1 mk. só (csapott, nem púpos)

Töltelék:
– 5 db kemény húsú, közepes méretű alma
– 6 ek. cukor
– 1 tk. fahéj

Elkészítés:
1. Felfuttatom az élesztőt 2 dl meleg vízben, 2 kanál liszttel keverve kb. 10 percig. Lisztet a sóval összekeverem, majd hozzáteszem az élesztőt, és teszek még hozzá meleg vizet. Nyújtható keménységű (kenyértésztát) dagasztok, majd 40 percig meleg helyen kelesztem.

2. Az almákat megmosom, a reszelő nagy fokozottan le reszelem héjastól, hagyom kb. fél óráig, hogy kieressze a levét. Majd kézzel kifacsarom a levét, hozzáteszem a cukrot, fahéjat és összekeverem.

3. A tésztát lisztet deszkán két részre osztom, kinyújtom kb. fél centi vékonyra, az alma töltelék felével megszórom, mint a bejglit. Felgöngyölöm a végeit, benyomkodom. A kizsírozott, lisztezett tepsibe teszem, a 190 fokra előmelegített sütőbe 30-40 p-ig aranybarnára sütöm.

További olvasnivalók