Hozzávalók:
1 kg liszt
6 dl tej
2 kk só
1 ek. cukor
5 dkg friss élesztő
1 db tojás
20 dkg zsír
Elkészítés:
2-3 dl langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beletesszük az 1 kg lisztet, hozzáadjuk a sót, összekavarjuk. A közepébe kicsi fészket készítünk, ebbe öntjük bele a felfuttatott élesztőt, majd a zsír felét beleöntjük ebbe. Utána a tojást és a maradék cukrot is beleöntjük a fészekbe, majd összekeverjük a fészek tartalmát. Ha ezzel megvagyunk, beleöntjük a maradék tejet, cukrot és az egészet összedolgozzuk.
A maradék zsírt a kezünkkel beledolgozzuk a tésztába. Simára kidagasztjuk és az edényben keleszteni hagyjuk. Kis lisztet szórunk a tetejére. Háromnegyed óráig kelesztjük. Ha duplájára kelt, kitesszük a gyúródeszkára és öt felé osztjuk: öt cipót készítünk belőle, ezután a kis cipókat egyenként, további négy részre osztjuk. A kis darabokat kezünkkel kisodorjuk, koszorú formára fonjuk. Tetejét langyos cukros tejjel megkenjük és megszórjuk kristálycukorral. 180-200 Co-on, 25-30 perc alatt készre sül.