Család-barát

Kacsamell sonka és zöldspárga eperrel

Hozzávalók:
2 db kacsamell
1 kg durva szemű tengeri só
durvára tört feketebors
morzsolt kakukkfű
1 ek barna cukor

Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítjuk az inaktól, a lelógó hájtól. A fűszereket összekeverjük a sóval, cukorral. Egy doboz aljára öntjük a fűszeres só felét, ráhelyezzük a kacsamelleket bőrükkel felfelé, a maradék sóval betakarjuk, lefedjük a dobozt és hűtőbe tesszük 5 napra. Naponta ellenőrizzük és a keletkező folyadékot leöntjük, a melleket a sóval visszatakarjuk. Az ötödik nap vékonyan szeleteljük.

Zöldspárga eperrel:
Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga
20 dkg eper
1 citrom
1 ek cukor
1 db chili paprika
balzsam ecet
só,bors
10 dkg kék penészes sajt
10 dkg mascarpone
10 dkg tea vaj

Elkészítés:
A spárga szárának fás részét levágjuk, a „tüskéitől”megszabadítjuk. Egy edénybe annyi vizet öntünk, hogy majd a spárgát éppen csak ellepje. Sózzuk, borsozzuk, megy bele a cukor, hozzá adjuk a citrom reszelt héját, felforraljuk és beletesszük a spárgát. Pár perc után a szárakat jeges vízbe tesszük, lehűtjük majd papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A spárga főzővizébe tesszük a kimagozott chilit, a citrom levét, a fél vajat, 2 ek mascarponét. Kicsit elforraljuk a vizet és belemorzsoljuk a kék sajtot.
Egy másik serpenyőt felhevítünk, beletesszük a maradék vajat, a szárazra törölt spárgákat picit hőkezeljük, meglocsoljuk balzsamecettel, majd az eperrel átforgatjuk.

További olvasnivalók