Család-barát

Csöglley ludaskása füstölt libamellel, libakolbásszal, őszi zöldségekkel. (Spanyol paella jellegű)

Készítünk egy húslevest, liba aprólékból, a szokásos zöldségekkel. Céklát, brokkolit, kelbimbót párolunk. Majd hagymát pirítunk a füstölt libamell “szalonnájanak” zsírjában, erre tesszük fel a rizst, ami fehéredésig pirítunk, majd felöntjük a libalevessel. Fűszerezzük, majd forrás után alacsony hőmérsékleten, közel készre főzzük. Kevés szaftja még maradjon. Ekkor hozzá tesszük az aprított leveszöldséget, a lefejtett libahúst, a párolt zöldségeket, a “libaszalonnát” a libakolbászt. Újraforraljuk, és a saját gőzében hagyjuk állni egy negyed órát. Tálaláskor a füstölt libamell szeletekkel, friss lilahagymával és petrezselyemmel megszórva tesszük a tányérra.

Hozzávalók:
4-főre
70 dkg liba aprólék
1 kg leveszöldség
leves fűszerek
40 dkg cékla
30 dkg brokkoli
30 dkg kelbimbó
1 fej vöröshagyma
50 dkg rízs
20 dkg füstölt libamell
20 dkg füstölt libakolbász
fél fej lilahagyma
fél csokor petrezselyem
kömény
szerecsendió
szegfűbors
kurkuma
bors

További olvasnivalók