×
Család-barát

Pohárkrémek

Rákóczi túrós pohárkrém
Hozzávalók:
• 120g vajas keksz
• 160g zsírszegény túró
• 0.8 dl görög joghurt
• 1 db citrom reszelt héja
• 2 teáskanál méz
• 2 evőkanál baracklekvár
• 2 evőkanál összezúzott dióbél
• habcsók

Elkészítés:
Először a kekszet durvára törjük. Ha ezzel megvagyunk, a desszertes poharunk aljára szórjuk.
A következő lépésben fogjuk a túrót, és jó alaposan elkeverjük a görög joghurttal, majd a mézzel és a citromhéjjal. Az így kapott keveréket a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk, aztán a baracklekvárt is szépen elosztjuk rajta.
Végül egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a durvára darabolt diót, majd habcsókkal és a dióval díszítjük a desszert tetejét. Fogyasztás előtt érdemes egy fél órára hűtőbe tenni.

Eper, málna, vagy meggyes pohárkrém (-liszt,-cukor,-tej mentes)
Hozzávalók:
• 100 g gluténmentes keksz
• 3 dl kókusztejszín
• 1 citromból nyert citromhéj
• 0.5 citromból nyert citromlé
• 50 g xilit
• 500 g eper, málna vagy meggy
• 1 ek citromlé
• 2 cl triple sec

Elkészítés:
A kekszet összemorzsoljuk.
A kókusztejszínt felverjük a xilittel. ,
Az epret megmossuk, feldaraboljuk, elkeverjük a citromlével, citromhéjjal és a triple sec-kel.
Egy pohár aljába teszünk egy kis krémet, rá a kekszmorzsát, epret, megint krémet, kekszmorzsát és a tetejére epret.

Epres, Málnás, Meggyes Sajttorta (pohárkrém)
Hozzávalók:
• 100 g zabkeksz
• 500 g mascarpone
• 2 dl tejszín
• 1 citromból nyert citromhéj
• 0.5 citromból nyert citromlé
• 100 g porcukor
• 500 g eper, málna vagy meggy
• 1 ek citromlé
• 1 ek porcukor
• 2 cl triple sec

Elkészítés:
A kekszet összemorzsoljuk.
A mascarponét elkeverjük, a cukorral, a citromhéjjal a citromlével és a triple sec-cel, és a felvert tejszínhabbal.
Az epret megmossuk, feldaraboljuk, elkeverjük a citromlével.
Egy pohár aljába teszünk egy kis krémet, rá a kekszmorzsát, epret, megint krémet, kekszmorzsát és a tetejére epret.

További olvasnivalók