Család-barát

Duplabodzás töltött alma

Elkészítés:
– bodzaléből kiszedett almákat lecsöpögtetjük, az üregüket vékonyan megkenjük bodzalekvárral, vagy más, savanykás lekvárral.
– A túrót villával összetörjük, tejföllel lazítjuk, mézzel édesítjük. Pár csepp citromlével pikánsra ízesítjük, majd a szárról lecsipegetett bodzavirágokat is beleforgatjuk.
– A masszát az almák üregébe halmozzuk, bodzavirágokkal megszórjuk.
– Nagyon szép, ha zsenge szőlőlevélen tálaljuk, egy-egy vadrózsaszirommal megkoronázva.
Ez a látványos és nagyon finom desszert pillantok alatt elkészíthető bodzavirágzás idején, ha előző évben gondoskodtunk az alapanyagról! A nyárvégi kertben érik a bodza, az alma, tegyük hát el őket együtt! A gondosan megtisztított, félbevágott kisebb almák magházát kivájjuk, és citromos vízbe helyezzük őket. A tiszta üvegekbe egy-egy maréknyi megmosott bodzabogyó kerül, majd a fél almákat belerakosgatjuk. Forralt vízzel feltöltjük, az üvegeket gondosan lezárjuk és hőkezeljük 20 percen át. Az így eltett almákat hűvös helyen tároljuk, és néhány hét múlva már gyönyörű színű, és fenséges ízű gyümölcsöket fognak rejteni az üvegek. Ezekből az almákból készülhet azután töltött gyümölcs – a levet pedig leszűrve, mézzel édesítve üdítő italként vagy gyümölcsleves készítéséhez használhatjuk fel.

Hozzávalók:
8 db bodzával eltett, fél alma
2 evőkanál bodzalekvár
25 dkg túró
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál méz
pár csepp citromlé
3-4 tenyérnyi bodzavirág

További olvasnivalók

Percről percre
Percről percre
Percről percre
Percről percre
Percről percre
Percről percre
Percről percre
Percről percre
Percről percre
Percről percre
Percről percre
Percről percre