×
Család-barát

Hamburger

 

Elkészítés:

– Állítsuk össze a szószt, hogy a sütés végéig összeálljon. Még jobb, ha előző nap készítjük el.
– Egy tálban keverjük össze a salátát és a hagymát. Vékonyan sózzuk és csepegtessük meg olívaolajjal.
– Hevítsük fel a grillt 250°C-ra. A húspogácsákat mérlegen mérjük ki és formázó présben alakítsuk ki a formájukat. Használjunk közben olívaolajat, hogy ne tapadjon hozzá a hús a formához. Az egyes húspogácsák közé tegyünk sütőpapír lapokat így később könnyebb kezelni őket.
– A grillen először a bacont süssük meg, hogy bezsírozza a rácsot. Ezután jöhet a hús.
Süssük meg hirtelen mindkét oldalát, majd tegyük grill tálcába és indirekt zónában süssük médiumra.
– Tegyünk a tetejére egy-egy szelet sajtot, majd fedjük le egy másik grill tálcával, hogy a sajt meg tudjon olvadni.
– A bucikat vágjuk ketté és melegítsük meg a rácson.
– Kenjük meg a buci alsó részét a szósszal, majd szórjuk meg salátával. Jöhet a hús, a bacon még egy kis szósz és újabb adag saláta. Ha szükséges hurkapálcával rögzítsük.

Hozzávalók:

Hamburger húspogácsa:
Fejenként 125 grammot számoljunk, melynek a 70%-a darált marhacomb és 30%-a nyers szalonna vagy faggyú. Utóbbi lehet 25 % is.
4 db db 125 grammos húspogácsa (70-30)
Frissen darált só és durva szemű bors.
Sütőpapír lapok a húspogácsák közé.
Olívaolaj

Spéci szósz:
6 evőkanál házi majonéz
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál magos mustár
3 evőkanál apróra vágott savanyított gyöngyhagyma
2 kávéskanál friss kapor
2 kávéskanál porcukor
2 evőkanál lime lé
csipet só

Saláta:
Fejenként 50 gramm saláta (apróra vágva)
1 közepes fej hagyma (apróra vágva)
kevés só, olívaolaj

Valamint:
4 db hamburger buci
4 szelet cheddar sajt vagy zsíros szeletelt sajt
4 szelet bacon
BBQ szósz

További olvasnivalók