Család-barát

Tonhalas kuszkusz saláta spárgával

Elkészítés
Csomagold ki a spárgát, majd kézzel törd meg, ott fog szétpattanni, ahol már nem annyira fás. A feje (koronája) a legfinomabb része. Arra vigyázz a legjobban. A letört, fás rész mehet alaplébe vagy ha nincs, akkor szemétbe.
A megmaradt részt zöldséghámozóval finoman hámozd meg, de a fejére vigyázz, csak a szárát hámozd vékonyan. Főként a vastagabb leveleket szedd le.
Áztasd vízben egy kis ideig. Ez azért fontos, mert a fej részében nagyon meg tud tapadni a homok. Az áztatással szépen kiázik minden, ami nem kell.
Mosd át folyó vízben is.
A megtisztított spárgát vágd kisebb darabokra, majd tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd roppanósra. Ez kb. 5-7 perc. Vedd ki egy szűrőkanállal és tedd rögtön jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább.
Ezután lehűtve el is teheted pár napra vagy egyből mehet is ebbe a salátába.
Mérd ki a vizet és forrald fel egy kis lábosban. Tegyél bele egy csipet sót is. Ha a víz felforrt, akkor vedd le a tűzhelyről, tedd bele a kuszkuszt. Fedd le, és hagyd állni 5 percig.
Ha kész a kuszkusz, keverd hozzá a tonhalkonzervet, a félbe vágott paradicsomot, egy csipet sót, a salátát, a feta sajtot és a zöld spárgát. Locsold meg a lime levével és már fogyaszthatod is.

Hozzávalók (1 adaghoz)
3 szál előkészített zöld spárga
60 g kuszkusz
100 ml víz
2 csipet só
1 db tonhalkonzerv (olívaolajos)
2 db koktélparadicsom
1 marék salátakeverék
½ citrom leve
20 g light feta sajt

További olvasnivalók