×
Család-barát

Tojásmuffin spárgával

Elkészítés:
Csomagold ki a spárgát, majd kézzel törd meg, ott fog szétpattanni, ahol már nem annyira fás. A feje (koronája) a legfinomabb része. Arra vigyázz a legjobban. A letört, fás rész mehet alaplébe vagy ha nincs, akkor szemétbe.
A megmaradt részt zöldséghámozóval finoman hámozd meg, de a fejére vigyázz, csak a szárát hámozd vékonyan. Főként a vastagabb leveleket szedd le.
Áztasd vízben egy kis ideig. Ez azért fontos, mert a fej részében nagyon meg tud tapadni a homok. Az áztatással szépen kiázik minden, ami nem kell.
Mosd át folyó vízben is.
A megtisztított spárgát vágd kisebb darabokra, majd tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd roppanósra. Ez kb. 5-7 perc. Vedd ki egy szűrőkanállal és tedd rögtön jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább.
Ezután lehűtve el is teheted pár napra vagy egyből készíthetsz belőle tojásmuffint.
Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
A sajtokatés a sonkát kockázd fel.
Tedd egy keverőtálba a tojásokat és a fehérjét. Sózd, borsozd,majd egy habverővel keverd át.
Add hozzá a tejszínt, ezzel is keverd el alaposan.
Add hozzá az előkészített spárgát, a sonkát és a trappista sajtot. Keverd át egy kanál segítségével, majd öntsd szét 10 darab szilikon muffin formába, és a tetejét szórd meg a feta sajttal.Tedd az előmelegített sütőbe. Süsd 20 percig.
Fogyaszd még melegen! Másnap, felmelegítve is finom.

Hozzávalók (10 darabhoz)
2 tojás
3 tojás fehérje
1 csipet só
frissen őrölt fekete bors
200 g előkészített zöld spárga
6 szelet (48 g) csirkemellsonka (válassz magas hústartalmút, legalább 85%)
100 ml főzőtejszín (20%-os)
60 g light trappista sajt
40 g light feta sajt

További olvasnivalók