×
Család-barát

Karfiolos húsgolyó sült édesburgonyával és spárgával

Elkészítés:
Húsgolyó:
A karfiolt puhára főzzük és villával összetörjük, az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és légkeveréses programra állítjuk.
Egy tálba ütjük a tojásokat, és összekeverjük a darálthússal, karfiollal, zabpehellyel, vöröshagymával, majd ízesítjük a fűszerekkel. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi nagyságú golyókat gyúrunk a masszából.
Ha egy év alatti gyermek is van a családban, akkor még a sózás előtt kivesszük, és formázzuk az ő részét.

Köret:
Ujjnyi hasábokra vágjuk a meghámozott édesburgonyát. A spárga alsó, fás szárát letörjük. A zöldségeket szintén sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, fűszerezzük és átforgatjuk olajjal.
A két tepsit egyszerre berakjuk a sütőbe 20-25 percre. Addig sütjük, amíg a spárga és a húsgolyó is enyhén pirulni kezd.
A baba életkorához és fejlettségéhez igazodva a megfelelő formában és állagban (pl. villával összetörve vagy kis falatkákra vágva) tálaljuk.
Fontos! A recept tipikusan fejlődő, egészséges gyermekek számára készült. Amennyiben a gyermek fokozott kockázatú allergia szempontjából vagy bármilyen betegség, állapot miatt speciális diéta javasolt számára, forduljon szakemberhez segítségért!

Recept:
Karfiolos húsgolyó sült édesburgonyával és spárgával

Húsgolyóhoz:
350 g darált sertés comb
2 db tojás
8 ek aprószemű zabpehely
130 g karfiol
3 ek olívaolaj
½ fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
snidling
fokhagyma granulátum
só (1 éves kor felett)

A körethez:
700 g édesburgonya
500 g zöld spárga
5 ek olívaolaj
só, bors (1 éves kor felett)

További olvasnivalók