Család-barát

Cukormentes epres - rebarbarás pite

Elkészítés:
A liszteket elvegyítjük a sóval és a porrá őrölt édesítőszerrel.
Elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a tojást is. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha szükséges, akkor hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet. Sima felületű tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolunk és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.
Az epret és rebarbarát megmossuk. Az epret kicsumázzuk, a rebarbara külső vastagabb szálait leszedjük.
Az epret és rebarbarát is felaprítjuk.
Ha eleget pihent a tésztánk, akkor lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk kicsivel nagyobbra mint a piteformánk.
A formát kivajazzuk, kilisztezzük és belesimítjuk a tésztát. Ráhalmozzuk az epret és rebarbarát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók:
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g finomliszt
40 g Eritrit vagy xilit
1 csipet só
60 g vaj vagy margarin
1 db tojás
1-2 ek víz, ha szükséges
400 g eper
2 szál rebarbara

További olvasnivalók